Det kliar i mina odlarfingrar, hela Facebook fylls med inlägg om allt möjligt som redan börjar gro hos de med odlingslampor.
Har inte kommit så långt än i mitt odlande att jag ordnat extrabelysning.
Får därför hålla tillgodo med att grodda Mungobönor och odla ärtskott.
Mumsiga ärtskott fyllda med nyttigheter.
Detta är "vanliga" gula ärtor från mataffären, som jag lagt på lite jord.
Vattnat och sedan satt en plastpåse med några små hål i över.
När de börjat gro plockar man bara bort påsen och fortsätter vattna ca varannan dag.
När de växt till ca 5 cm är det bara att klippa av och äta =)
Oftast går det att skörda ännu en gång om man inte skalar av dem jämnt med jorden utan sparar nån cm eller två.
Mungobönor finns också på de flesta vanliga mataffärer.
Dessa lägger man i en burk fylld med vatten över natten, på morgonen dagen efter häller man av vattnet.
Sedan låter man locket vara öppet och ställer burken i rumstemperatur.
Morgon och kväll sköljer man bönorna.
Efter nån dag eller två har bönorna fått groddar och då är det bara att mumsa på!
Ställer man dem då i kylen håller de i ca tre dagar med stängt lock.
Riktiga vitaminbomber som passar i sallad och som tillbehör till div.
Det var dagens odlartips från mig =)
a en skön dag!
Kram/Tina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar