lördag 12 juli 2014

Blåbärspaj

Älskar mina fina muffinsformar från Ib Laursen=)
De är helt perfekta att göra portionspajer i och det blir både gott och vackert.


Eftersom jag inte tål gluten brukar jag göra en egen enkel variant på smulpaj som funkar kanon när man gör små pajer.

Om du vill prova, gör såhär:
(ungefärliga mått)
För 2 st mini pajer.
Ugnstemp ca 200 grader

Ca 1,5 dl valfria bär.
potatismjöl och socker- valfri mängd.

2 msk smör
2 tsk honung
0,5 dl havregryn
0,25 dl solroskärnor
0,25 dl mjöl av valfri sort

Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i honungen.
Värm en stund på svag värme så smöret och honungen blir till en bubblande smet.
Var försiktig så du inte bränner smeten=)
Ta kastrullen av plattan och blanda först i havregrynen/solrosfröna och rör om.
Sist blandar man i mjölet så smeten blir smulig.
Fyll formarna till ca 2/3 med bär och pudra sedan över potatismjöl och socker efter tycke och smak.
Sedan är det bara att fördela smuldegen över bären och ställa in pajerna i ugnen ca 20 min.
Obs! Ställ pajerna långt ner i ugnen annars så bränns de lätt.

Ha en underbar helg!

Kram/Tina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar