tisdag 11 februari 2014

Baka en liten kaka!

Tänkte passa på att visa hur bra Mynta serien från Danska Ib Laursen är=)
Hela keramikserien funkar ju även super i ugnen.
Så jag brukar använda müsli skålarna för att göra små bakverk i.
Så gullig och praktiskt.


Hittade ett glutenfritt recept på choklad tårtbotten hos 

Började värma mjölk, kakao och socker i den fina emaljkastrullen från samma serie.
Många har frågat om den även går att använda på induktions häll och det är inga problem.


Vispade smör och socker luftigt, sen var det bara att röra ner ägg, chokladröran och det torra.

Ca 35 minuter senare kom denna goding ur ugnen.




Eftersom det ska bli en liten tårta/bakelse av den så fick den svalna sedan delade jag den.


Fyllde på med jordgubbsmousse och la sedan på marsipan när den stelnat.
Fick ingen bild på detta dock=)


Ikväll när allt stelnat och stått till sig lite ska jag pensla den med choklad.
Lägger ut en bild om det blir bra;)

Om du tål gluten funkar det lika bra med en vanlig tårtbotten på mjöl.
Tänk bara på att det behövs ca 1/4 av satsen till en vanlig tårtform för att fylla denna lilla form.

Måste bara visa en bild på pausunderhållarna=)som busade hela kvällen.
Notera matthögen i hallen, var några som sladdade fram och tillbaka på den säkert 30ggr.
Så härligt med djur=)

Här tar dom igen sig över lite vatten och "diskuterar" vad de ska hitta på resten av kvällen=)


Ha en riktigt skön tisdag!

Kram/Tina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar